افزونههای وردپرس را بهتر بشناسیم
وردپرس (WordPress) پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است. از دلایل پرطرفدار بودن وردپرس امکانات فراوان آن از جمله ارائه انواع افزونه (Plugin) است.
افزونههایی که کاربران را از تخصص برنامهنویسی بینیاز میکند. به کاربران امکان میدهد انتخابهای بسیاری برای طراحی سایت داشته باشند. همچنین به راحتی تغییرات دلخواه را در آن اعمال کنند.
در این مطلب درباره افزونههای وردپرس و امکاناتی که آنها در اختیار ما میگذارند، اطلاعاتی ارائه میکنیم.
اگر وبسایتتان را در سیستم محبوب وردپرس راهاندازی کردهاید؛ این مطلب به شما کمک میکند که بیشتر با آن آشنا شوید.
افزونه یا پلاگین در وردپرس چیست؟
نرمافزار (Aplication) در دنیای امروز مفهومی آشنا و پرکاربرد است. بیشترین کاربرد امروزی این کلمه در دنیای کامپیوتر و موبایل است.
ما هر روز با اپلیکیشنهای مختلف سر و کار داریم. این اپلیکیشنها آنقدر کار ما را راحت میکنند که شاید تصور زندگی بدون آنها سخت باشد.
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، افزونه یا پلاگین، حکم اپلیکیشن در دنیای دیجیتال را دارد. در واقع افزونه وردپرس نوعی نرمافزار یا اپلیکیشن است که با استفاده از انواع آن میتوانید با اعمال جزئیات فراوان، محتوای وبسایت را مدیریت کنید.
افزونههای وردپرس به صورت فروشی و رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرند.
قالب وردپرس و افزونهها چه نسبتی دارند؟
قالبی که برای سایت خود انتخاب میکنید کلیت سایت را میسازد و امکاناتی را در اختیار شما میگذارد. اما افزونهها برای ایجاد جزئیات مهم به شما کمک میکنند.
درواقع اگر سایت، قالب نداشته باشد قابل استفاده نیست. و افزونهها قابلیتهای بسیاری برای آسانترکردن استفاده از قالب در اختیار کاربران میگذارند.
مثلاً ویرایشکردن قالب کلی با توجه به خواستۀ کاربر، ایجاد درگاه پرداخت اینترنتی، ایجاد رمز ورود به سایت، نمایش اطلاعات ورود و خروج بازدیدکنندگان و…
نسبت دیگری که بین قالب و افزونۀ وردپرس برقرار است این است که شما در آغاز یک قالب برای سایت انتخاب میکنید. در واقع فقط یک قالب میتواند روی سایت فعال باشد. اما از چندین افزونه به صورت همزمان میتوانید استفاده کنید. همچین میتوانید هر افزونهای را فعال یا غیرفعال کنید.
با این اوصاف شاید بپرسید استفاده از افزونهها چه اهمیتی دارد؟ یا بپرسید بدون افزونهها هم میشود سایت را مدیریت کرد؟
برای پاسخ به این پرسش ابتدا چند افزونۀ وردپرس را معرفی میکنیم و در ادامه از مزایای استفاده از افزونهها میگوییم.
افزونههای بهینهسازی وبسایت
یکی از مهمترین ویژگیهای یک وبسایت خوب این است که سرعت بالایی داشته باشد. چون زمان انتظار کاربر در سایت در بالارفتن میزان بازدید سایت و درنهایت بهتر دیدهشدن آن تأثیر بسیاری دارد.
وردپرس برای بهبود سرعت سایت و بهینهسازی آن افزونههایی را در اختیار کاربران گذاشته است. البته باید به این نکته توجه داشت که اگر کیفیت هاست سایت خوب نباشد، افزونهها به سرعت سایت کمکی نمیکنند.
افزونههای وردپرس در کنار رعایت تمامی استانداردهای وبسایت، توانایی بالابردن سرعت آن را دارند.
WP Fastest Cache
افزونۀ کش از شناختهشدهترین و باکیفیتترین افزونههای بهینهسازی وردپرس است. این افزونه، حجم فایلهای HTML و CSS را کم میکند. با کمشدن حجم فایلها سرعت وبسایت بیشتر میشود.
WP-Optimize
افزونۀ راکت هم مانند کش قابلیت کمکردن حجم فایلها را دارد. همچنین با بهینهکردن بانک اطلاعاتی وبسایت، از طریق پاکسازی آن از فایلهای اضافی، سرعت سایت را بالا میبرد.
افزونههای امنیت در وردپرس
مسئلۀ امنیت وبسایت یکی از دغدغههای مهم صاحبان وبسایتهاست. امنیت وبسایت به هماهنگی عوامل بسیاری در کنار هم بستگی دارد.
افزونههای وردپرس به عنوان یک مکمل مؤثر در امنیت وبسایت به کار میروند.
WordFence
وردفنس شناختهشدهترین پلاگین امنیتی وردپرس است. امکانات منحصربه فردی برای تأمین امنیت وبسایت در اختیار کاربران قرار میدهد.
iThemes Security
این افزونه به شما امکان را میدهد که بیش از ۳۰ آیتم امنیتی را در اختیار داشته باشید.
Sucuri
سکیوری افزونههای دیگر سایت را کاملاً بررسی میکند.
افزونههایی برای مدیریت فایلها در وردپرس
شاید بتوان گفت مهمترین فعالیت در وبسایت مدیریت اطلاعات، دسترسی کاربران در سطحهای مختلف و سازماندهی فایلهاست. افزونههای مدیریت فایل وردپرس امکان مدیریت آسان و مطمئن فایلها و تعیین میزان دسترسی افراد به اطلاعات را برای شما فراهم میکنند.
WordPress Download Manager
نام دانلودمنیجر را زیاد شنیدهاید و حتماً در کامپیوتر با آن کار کردهاید. این نام یکی از افزونههای مدیریت فایل وردپرس هم هست.
میزان دسترسی کاربران به اطللاعات را میتوانید با این افزونه مدیریت کنید. مثلاً برای کابران رمز عبور امنیتی تعیین کنید یا مشخص کنید که به چه قسمتهایی از سایت اجازۀ ورود دارند.
WordPress Download Monitor
با دانلودمانیتور میتوانید به سرعت فایلها را روی وبسایت بگذارید، اطلاعات دانلود فایلها از طریق کاربران را ببینید، برای کابر خاصی دسترسی و دانلود را مجاز کنید، فایلهای چندنسخهای بسازید و…
Easy Digital Downloads
افزونۀ EDD برای ایجادکردن محصولاتی کاربرد دارد که میخواهید به صورت مجموعه و چندتایی دانلود شوند. با این افزونه میتوانید سبد خرید دانلود فایل ایجاد کنید، به درگاههای پرداخت وصل شوید و….
افزونههایی برای مدیریت و ویرایش محتوا در وردپرس
همانطور که میدانید محتوای وبسایت، بسیار مهم است. نحوۀ چینش محتوای وبسایت، نحوۀ دسترسی به آن و شیوۀ نمایش آن برای کاربر، در بالارفتن آمار وبسایت تأثیر بسیاری دارد.
وردپرس با ارائۀ افزونههای مدیریت و ویرایش محتوا به شما کمک میکند محتوای خود را به بهترین شکل ارائه کنید.
مزیت این پلاگینها این است که برای استفاده از آنها به تخصص برنامهنویسی نیاز ندارید.
Elementor
المنتور افزونۀ کمحجمی است که کمک میکند به سادگی صفحات وبسایت را به دلخواه خود بچینید. در تمام قالبها و پستهای وردپرس میتوان از این افزونه استفاده کرد. با امکان ساختن فروشگاه در وردپرس هماهنگ است و باعث صرفهجویی در زمان کار با وبسایت میشود.
Advanced Custom Fields
با افزونۀ ACF میتوانید جزئیاتی مانند نام پست، تگ، دستهبندی و انتخاب تصویرها، یا هر اطلاعات جزئی اما مهم را در پستها اعمال کنید.
همچنین با این افزونه میتوانید امکاناتی مانند جستوجوی پیشرفته، پسزمینههای متنی و تصویری و… ایجاد کنید که در کمترین زمان و با یک تجربۀ کابری آسان در اختیار شما قرار میگیرند.
Checkout Field Editor
این افزونه با بیش از سی فیلد متفاوت به شما کمک میکند اطلاعات صفحۀ پرداخت و مشخصات مشتریان، مانند شمارۀ تلفن را مدیریت کنید. میتوانید با اضافهکردن یا حذفکردن شمارههای تلفن، تعیین کنید که پیامکهای اطلاعرسانی یا تبلیغات شما به دست چه کسانی برسد.
چرا باید از افزونههای وردپرس استفاده کنیم؟
حالا که با تعدادی از افزونههای وردپرس آشنا شدیم، شاید پاسخدادن به این پرسش سخت نباشد. اما در ادامه از مزیتهای استفاده از پلاگینها میگوییم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.
با افزونههای وردپرس به تخصص نیاز نیست
اولین و مهمترین مزیت استفاده از افزونهها راحتی در استفاده از وبسایت است. وردپرس با ایجاد افزونهها و همین امکانات ساده اما مهم است که به یک سیستم مدیریت محتوای همهگیر تبدیل شده است.
مواردی مانند بهبود سئوی سایت، ایجاد امکانات فروشگاهی، فرستادن پست وبسایت روی شبکههای اجتماعی، ایمیلمارکتینگ و… به برنامهنویس و تخصص یا حداقل زمان زیادی نیاز دارند.
اما برنامهنویسان با طراحی افزونهها تمام این قابلیتها و قابلیتهای بسیار دیگری را در اختیار افراد غیرمتخصص قرار دادهاند.
افزونههای وردپرس امتحانشان را پس دادهاند
همیشه میتوانید افزونههای وردپرس را با توجه به استقبالی که از آنها میشود بررسی کنید. بسیاری از افراد هر روز این افزونهها را نصب میکنند و از عملکرد آنها بازخورد ارائه میدهند. این افزونهها با توجه به بازخوردها به روز میشوند و مشکلات احتمالی آنها برطرف میشود.
با نگاهی به تجربههای کاربران دیگر میتوانید بهترین انتخاب را از میان پلاگینها برای وبسایت خودتان داشته باشید.
در پایان باید به این نکته توجه داشته باشید که با تمام مزایایی که افزونهها دارند، استفادۀ نامناسب از آنها ممکن است برای وبسایت مشکل ایجاد کند.
دو نکتۀ مهم را در استفاده از پلاگینها در نظر بگیرید:
:: یکی اینکه پلاگینهای وردپرس را از سایت وردپرس تهیه کنید. توجه داشته باشید که افزونهها با سایت شما هماهنگ باشند.
:: دوم اینکه از پلاگینهایی که به روز نشدهاند استفاده نکنید. به تاریخ بهروزرسانی افزونهها توجه کنید و سعی کنید همیشه از بهروزترین نسخهها استفاده کنید.
امیدواریم این مطلب به شناخت بهتر شما از افزونههای وردپرس کمک کرده باشد. با استفاده از افزونههای وردپرس میتوانید هم تجربۀ خوبی از مدیرت محتوا داشته باشید هم تجربههای کاربری خوبی برای مخاطبان سایت بسازید.
سوالات متداول:
افزونه یا پلاگین در وردپرس چیست؟
در سیستم مدیریت محتوای وردپرس، افزونه یا پلاگین، حکم اپلیکیشن در دنیای دیجیتال را دارد. در واقع افزونه وردپرس نوعی نرمافزار یا اپلیکیشن است که با استفاده از انواع آن میتوانید با اعمال جزئیات فراوان، محتوای وبسایت را مدیریت کنید.
چرا باید از افزونههای وردپرس استفاده کنیم؟
1. با افزونههای وردپرس به تخصص نیاز نیست.
2. افزونههای وردپرس امتحانشان را پس دادهاند!
و…